Zoster / Distrikt mira

Zoster, bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, održaće koncert 25. juna u 22.30 časova u Kreativnom distriktu, u okviru programskog luka Tvrđava mira.

Tokom pet dana razgovora o pomirenju, budućnosti Evrope i drugim aktuelnim društvenim i političkim pitanjima, očekuje nas nastup tri benda, koji svojim aktivističkim pristupom obrađuju aktuelne socijalne i političke teme. Pre grupe Zoster nastupa sastav TBF iz Splita 23. juna, a 24. juna bend Helem Nejse iz Sarajeva. Nakon Zostera nastupiće kultni novosadski bend Obojeni program 27. juna.

Zoster, bosanskohercegovačka grupa, osnovana je 2000. godine. Dosad su snimili 4 studijska albuma. Zoster smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti, čak i u muzici, previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, te ponekad i edukacije.

Pored samostalnih kocerta grupe, Zoster koje su imali, skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barseloni, Parizu, Beč, Cirihu, Amsterdamu, Geteburgu, Nju Jorku, Londonu, Ahenu, Tilburgu, Bazelu, Malmeu, a svirali su i na većini festivala u regionu, kao što su: Exit festival, InMusic Festival, Sarajevo film festival, Lake fest, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest, Arsenal fest, Bedem fest, Love fest, Summer fest Mostar, West Herzegowina Fest

Foto: Promo

Oznake:

Datum

25. јун 2022.
Završen!

Vreme

22:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/