Нова женска проза / Хероине у Зениту

Трибина у оквиру фестивала „Хероине у Зениту” одржаће се 10. јуна у Zenit books, као део програмског лука Хероине.

Није важно колико имаш година, није важно ко ти је књижевни узор, није важно која те књижевница оставља без даха. Важно је да читаш, важно је да се охрабриш да пишеш.

Неке од хероина савремене прозе, са којима ћемо се упознати другог дана фестивала, су Мирјана Новаковић, Ана Вучковић, Нина Савчић, Катарина Митровић, уз свесрдну помоћ професорке Владиславе Гордић Петковић.

Четвородневни фестивал „Хероине у Зениту” отвара простор за представљање, упознавање и дијалог с важним прозаисткињама, песникињама, књижевним критичаркама и уредницама у издавачким кућама с недвосмислено промишљеним и освешћеним феминистичким погледом на свет.

Књижевност коју стварају жене одавно није синонимна с маргином: управо она домаћу књижевну продукцију ставља у европски и светски контекст тиме што преиспитује доминантне идеолошке матрице и подразумеване мушкоцентричне политике искључивости и насиља.

Неке од хероина савремене прозе, са којима ћемо се упознати другог дана фестивала, су Мирјана Новаковић, Ана Вучковић, Катарина Митровић, Нина Савчић, Андреа Попов Милетић и Соња Веселиновић.

Трећег дана фестивала, присутни ће моћи да се упознају са уредницама у издаваштву, док ће четвртог дана имати прилику да чују књижевне критичарке.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

10. Jun 2022.
Завршен!

Локација

Zenit Books
Његошева 24, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.zenitbooks.com/

Организатор

Zenit Books
Phone
021 3020 566
Електронска пошта
dejan@zenitbooks.com
Интернет адреса
https://www.zenitbooks.com/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.