Музички програм отварања Калеидоскопа културе (8. септембар)

Музички програм отварања Калеидоскопа културе, 8. септембра, обележиће наступи уметника који ће се одржати у обновљеном Дистрикту, једном од најважнијих инфраструктурних легата Европске престонице културе. Новосадској публици представиће се Ди-џеј Вања Бурсаћ + Војкан Бећир, Nataleé, Tijana T + Runy, Zoi. Концерти су део мултимедијалног догађаја Нераскидиве везе, који ће се одржати од 8. до 10. септембра у Дистрикту.

Улаз на све програме је слободан.

Мапа Дистрикта.

Ди-џеј Вања Бурсаћ + Војкан Бећир наступиће у Дистрикту у објекту Менза од 22 часа. Иза упечатљиве појаве Вање Бурсаћ не крије се само огромни стаж у клабингу већ и огромна љубав према музици, са којом се упознала кроз класични роцк и метал, пратећи актуелне трендове. Данас влада класицима електронске музике, а њени сетови су еклектични и окренути забави свима на данцефлоору. Војкан Бећир је постао је радијски водитељ још у тинејџерским годинама, што његову каријеру пред микрофоном чини пунолетном. Последично се музиком бави као новинар, али и селектор програма за клубове и фестивале.

Nataleé је еклектични бенд који спаја традиционалне инструменате и модерни бит, предвођен вокалом Наталије Рајковић Nataleé. Наступиће у главној улици у Дистрикту од 22 часа. Кантауторка, гитаристкиња и визуелна уметница из Сврљига, познатија као Наталеé, аутентична је предводница правца који описује као српски соул, модерни севдах, глас јужњачке туге, о којој пева са осмехом и неисцрпном дечијом искром. Први албум „Освести се“ (2021) приказао је раскош њеног стваралаштва и тема које је инспиришу – од оних друштвено ангажованих до вечне теме љубави. Звук који Наталеé бенд ствара можда не можемо категоризовати у одређени музички жанр, али једно је сигурно – они комбинују традиционалне инструменте са модерним матрицама и снажном женском енергијом којом обузимају глас и текстови уникатне Nataleé.

Тијана Т је на српској музичкој сцени више од 20 година. Њено музичко стваралаштво и мајсторство техно стила са доминантним елементима хауса, електро, брејкбита и транса привлачи љубитеље овог музичког правца широм света. Овога пута, наступиће заједно са једном од познатијих домаћих ди-џејева и продуцената Рунијем, испред објекта Складиште у Дистрикту од 22 часа.

Зои, једна од најтраженијих младих музичких личности нашег региона, наступиће такође у Дистрикту у главној улици, од 23.15 č. Музичку каријеру започела у Београду, са првим синглом „Ето” и потписала вишегодишњи уговора за најпознатију треп издавачку кућу Bassivity Digital. Поред занимљивих вокалних способности, аутентична је и по стилу одевања, као и по естетици музичких спотова, те броји велики број пратилаца на друштвеној мрежи Instagram i YouTube-u. Хитови су јој: „Ђаволи”, „Јасно ми је”, „Нирвана”, „Без тебе”, „Компромис”. 2021. године је започела са наступима по београдским клубовима, гостовала је на загребачком музичком фестивалу Drito и WestGate Music Festival-u , као и на српском Lila Lo, Love festu,, али и EXIT-oвом Main stage-u, као најпопуларнијим фестивалима у региону.

Не пропустите и сјајан музички програм деветог и десетог септембра.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка. Партнер мултимедијалног догађаја „Нераскидиве везе” је Неопланта.

The event is finished.

Ознаке:

Датум

08. Септембар 2023.
Завршен!

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/