румена

Румена Бужаровска / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу

Позната регионална књижевница Румена Бужаровска долази 3. марта на савремени павиљон књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу”, у Мастер Халу Новосадског сајма са почетком у 18 часова. Након званичног програма, списатељица ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Зенит.

Румена Бужаровска, македонска књижевница и критичарка, рођена је у Скопљу 1981. године. Са књижевношћу се срела још у детињству, док је боравила у Америци, где се упознала са модерном и савременом америчком књижевношћу која и данас утиче на њен начин писања. До сада је објавила збирке прича: Жврљотине (2007), Осмица (2010), Мој муж (2014) и Никуда не идем (2018). Приче су јој превођене на 6 језика, а уврштена је и међу десет најзанимљивијих младих европских писаца. Тренутно је предаје америчку књижевност на Филолошком факултету Универзитета у Скопљу.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу” слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Милица Вучковић, Миљенко Јерговић, Дамир Каракаш, Кристиан Новак и Дарко Цвијетић.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Ознаке:

Датум

03. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:00

Локација

Новосадски сајам
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad
Категорија

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Booka d.o.o.
Интернет адреса
https://www.booka.rs/
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/