Дамир Каракаш / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу

Дамир Каракаш долази 7. марта на савремени павиљон књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу”, у Мастер Хали Новосадског сајма са почетком у 18 часова. Модератор програма ће бити Иван Бевц. Након званичног програма, писац ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Зенит.

Дамир Каракаш рођен је 1967. у селу Плашћица, поред Бриња у Лици. После студија агрономије, права и новинарства у Загребу, једно време је живео у Француској где је био улични свирач, бавио се перформансом и излагао концептуалне радове, што је описао у роману Како сам ушао у Еуропу (2004).  Објавио је књигу путописа Босанци су добри људи, збирке прича Ескими, Пуковник Beethoven и Кино Лика, по којој је снимљен истоимени филм, драме Скоро никада не закључавамо, Снајпер и Авијатичари, те романе Комбетари, Како сам ушао у Еуропу, Сјајно мјесто за несрећу, Blue Moon, Сјећање шуме (за који је добио награде „Фриц“ и „Кочићево перо“) и Прослава (за којо је добио награду Тпортала за најбољи роман године), Окретиште. Дела су му преведена на десетак језика.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу” слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Румена Бужаровска, Милица Вучковић, Миљенко Јерговић, Кристиан Новак и Дарко Цвијетић.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Ознаке:

Датум

07. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:00

Локација

Новосадски сајам
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Booka d.o.o.
Интернет адреса
https://www.booka.rs/
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/