Миљенко Јерговић / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу

Познати новинар и књижевник Миљенко Јерговић долази 6. марта на савремени павиљон књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу”, у Мастер Хали Новосадског сајма са почетком у 17 часова, а модератор програма ће бити Иван Миленковић.  Након званичног програма, писац ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Зенит.

Миљенко Јерговић рођен је 1966. у Сарајеву где је и дипломирао филозофију и социологију на Филозофском факултету Универзитета у Сарајеву, а данас живи на селу покрај Загреба. Писац је прича, драмских текстова, песама и новинских чланака. Најпознатији је као аутор приповетки тематски везаних за Босну и Херцеговину. Његова дела преведена су на двадесетак језика. Међу најпопуларнијим су насловима савременог регионалног издаваштва. Његова прва, најпознатија и најуспешнија, збирка приповедака о хаотичној свакодневици живота у зараћеној Босни и Херцеговини Сарајевски Марлборо, објављена 1994. године, награђена је Наградом за мир Ерих Марија Ремарк и Наградом Ксавер Шандор Гјалски. Од тада објављује приповетке, есеје и романе различите тематике, као и колумне и чланке у бројним издањима са подручја бивше Југославије.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу” слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Румена Бужаровска, Милица Вучковић, Дамир Каракаш, Кристиан Новак и Дарко Цвијетић.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Ознаке:

Датум

06. Mar 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 18:30

Локација

Новосадски сајам
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/