Кристиан Новак / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу / Отказано

Гостовање Кристиана Новака у оквиру савременог павиљона књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу”, претходно заказано за 9. март, нажалост је отказано због болести писца. Уколико околности дозволе, радујемо се новој прилици да угостимо Новака. У истом термину, од 18 часова, представиће нам се писац Дарко Цвијетић.

Кристиан Новак је хрватски писац, лингвиста и универзитетски професор. Рођен је у Немачкој, али је детињство и младост провео у малом селу у Међимурју, у северном делу Хрватске. У Загреб се преселио када је кренуо на факултет. Његов роман Чрна мати земла (2013) освојио је награду за хрватски роман године и важи за један од најбољих хрватских романа у последњих 50 година. У току је и филмска адаптација овог романа, након успешне позоришне адаптације. Његов трећи роман, Циганин, али најлепши (2016) донео му је другу награду за најбољи хрватски роман године, као и још две престижне националне награде, „Ксавер Шандор Гјалски“ и „Фран Галовић“.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Румена Бужарвска, Милица Вучковић, Дамир Каракаш, Миљеко Јерговић и Дарко Цвијетић.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Роберт Гојевић

Ознаке:

Датум

09. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:00

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Књижевна радионица Рашић
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/
Књижевна радионица Рашић
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/
Књижевна радионица Рашић
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/