Дарко Цвијетић / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу

Познати писац, песник, режисер и драматург, Дарко Цвијетић, наступиће на савременом павиљону књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу” 9. марта у 18 часова у Мастер Хали Новосадског сајма. Након званичног програма, писац ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Зенит.

Дарко Цвијетић је рођен у приједорском насељу Љубија Рудник. Пише песме и кратке приче, а режисер је и драматург у Позоришту Приједор. Нјегове песме су превођене на више језика: француски, енглески, немачки, словеначки, хебрејски, албански, мађарски, пољски, македонски и јидиш. Члан је П.Е.Н. Центра Босне и Херцеговине, Друштва писаца Босне и Херцеговине и Хрватског друштва писаца, а дописни је и члан Интернационалне Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине (ИАНУБИХ). Тешко ратно наслеђе је опсесивна Цвијетићева тема која се провлачи кроз скоро целокупно његово дело. Аутор је десетак књига поезије и прозе. Најпознатија дела су му Шиндлеров лифт, Мали ексхуматорски есеји, Ноћни Горбачов, Што на поду спаваш.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Румена Бужарoвска, Милица Вучковић, Дамир Каракаш, Миљенко Јерговић и Кристиан Новак.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Foto: Promo

Ознаке:

Датум

09. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:30

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/
Књижевна радионица Рашић
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/
Књижевна радионица Рашић