Tabea Zimmerman / Вила

Једна од најпризнатијих виолисткиња света, Tabea Zimmerman, одржаће концерт 5. јуна у 20 часова на фестивалу „Вила” у Врднику, који се организује у оквиру програмског лука Хероине.

Tabea Zimmerman једна је од најомиљенијих и најпризнатијих уметница нашег времена. Као добитница међународне музичке награде Ernst fon Simens 2020. године, уметница у резиденцији Royal Concertgebouw Orchestra за сезону 2019/20 и Берлинске филхармоније за сезону 2020/2021, Tabea Zimmerman је широко призната због свог непогрешивог, беспрекорно високог стандарда, али и дељењу љубави према музици са публиком. Колеге музичари и слушаоци цене њену харизматичну личност и дубоко музичко разумевање. Њен рад са оркестрима је такође вођен идеалима њеног искуства као камерног музичара, где је уметнички интегритет најважнији.

Као солиста редовно ради са најугледнијим оркестрима широм света, укључујући Оркестар Париза, Лондонски симфонијски оркестар, Израелски филхармонијски оркестар и Чешку филхармонију. После резиденција у Вајмару, Луксембургу, Хамбургу и са Бамбершком симфонијом, Tabea Zimmerman је била резиденцијална уметница у ансамблу Resonanz.

Фестивал „Вила” одржаће се од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији. Готик вила Tarja Turunen, виле класичне музике – виолинисткиња Simon Lamsma и виолисткиња Tabea Zimmerman, четири виле које чине бенд Warpaint, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге, биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту Фрушке горе кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Marco Borggreve

 

Ознаке:

Датум

05. Jun 2022.
Завршен!

Време

20:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/