Simone Lamsma и Camerata NS / Вила

Позната холандска виолинисткиња Simone Lamsma наступиће заједно са новосадским оркестром Camerata Novi Sad, 3. јуна у 19.30 часова у Врднику у склопу фестивала „Вила”. У бајковитом амбијенту послушајте једну од најзанимљивијих интерпретација класичне музике коју изводи упечатљива и веома поштована од стране критичара, Симоне чије наступе хвале као „бриљантне, углађене, експресивне и интензивне” (Cleveland Plain Dealer) и „апсолутно задивљујуће” (Chicago Tribune).

Са широким репертоаром од преко 60 виолинских концерата, Симон је последњих сезона наступала са многим водећим светским оркестрима.

„Симоне Ламсма је свирала сјајно, са оштром јасноћом и блиставим звуком, преносећи и рапсодични жар и интригантну замишљеност музике.“ (The Nev York Times, децембар 2018.)

 

Значајни недавни догађаји укључују њен деби са Њујоршком филхармонијом под вођством Japa van Zvedena, Оркестар Santa Cecilia са Antoniom Pappanom, њен деби у Берлину са оркестром Konzerthaus и Jurajem Valcuhom и повратни позиви у Лондонски симфонијски оркестар са Gianandreom Nosedom, Краљевским Koncertgebau Оркестером са Japom van Zvedenom, Симфонијским оркестром из Монтреала, Лондонском филхармонијом, Ротердамском филхармонијом, Краљевским филхармонијским оркестром из Ливерпула, МДР симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром Jomiuri Nipon, Симфонијским оркестром Хјустона, Националним симфонијским оркестром или оркестром Холандског филхармонијског оркестра, Холандским филхармонијским оркестром Lukharmokue.

Симоне је наступала са великим оркестрима као што су Чикашки симфонијски оркестар, Кливлендски оркестар, Сеулска филхармонија, Симфонија Сан Франциска, Хонгконшка филхармонија, Краљевска Стокхолмска филхармонија, Gurzenich оркестар, Сиднејски симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар Милвокија, Детроишки оркестар, Симфонијски оркестар Даласа, Филхармонија Осла, Исландски симфонијски оркестар, Симфонијски фински радио, Хелсиншка филхармонија, Les Siecles, Orchester Philharmonikue de Radio France.

Поред бројних међународних награда и признања, Симон је 2010. године добила националну холандску награду за класичну музику VSCD у категорији „Музичари нове генерације”, коју додељује Удружење холандских позоришта и концертних дворана уметницима који су дали изузетан и вредан допринос. на холандску сцену класичне музике.

У мају 2018. године Симону су позвали Његово Величанство Краљ Вилем-Александар и Њено Величанство Краљица Максима од Холандије да наступи током њихове званичне државне посете Луксембургу.

Симон је почела да учи виолину са 5 година и преселила се у Велику Британију са 11 да би студирала у школи Yehudi Menuhin код професора Ху Куна. Са 14 година Симоне је дебитовала у професионалном соло оркестру са Севернохоландским оркестром изводећи Паганинијев 1. концерт за виолину, њен деби је високо хваљен од стране штампе. Наставила је студије на Краљевској музичкој академији у Лондону код професора Ху Куна и професора Мориса Хасона, где је дипломирала са 19 година са почастима прве класе и неколико престижних награда. Године 2019. постала је члан Краљевске музичке академије у Лондону, част ограничена на 300 бивших студената Академије и додељена оним музичарима који су се истакли у овој професији.

Фестивал „Вила” биће одржан од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији.

Готик вила Тарја Турунен, виле класичне музике – виолинисткиње Симон Ламсма и Табеа Цимерман, четири виле које чине бенд Warpaint, Jenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе.

Виле се појављују одабранима. Не пропустите јединствену прилику да сновиђење претворите у јаву за памћење.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

03. Jun 2022.
Завршен!

Време

19:30

Локација

Врдник
Врдник
Категорија

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/