Jenny Berggren

Jenny (Ace of Base) / Вила

Jenny Berggren из групе Ace of Base наступиће 3. јуна у 23.15. часова на првом фестивалу под називом „Вила”, у срцу најстаријег националног парка, Фрушке горе, у Врднику.

Jenny Berggren, певачица међународно познате шведске поп групе Ace of Base, а сада самостална уметница, изненада је погледала у лице успеха са 19 година.

Прве две објављене песме групе All That She Wants и Wheel Of Fortune заузеле су прво и друго место на данским листама продаје пре него што је икада снимљена рекламна фотографија Ace of Base.

Албум бенда The Sign скочио је на врх светских музичких топ-листа раних деведесетих, сада се продао у преко 25 милиона примерака и учинио га најпродаванијим деби албумом икада – наслов који је до данас непревазиђен.

„Упознавање са светским врхом у музици је на добар начин веома изазовно, али на путу до тог успеха увек сам имала на уму да ћу срести исте људе на путу доле”, каже Џени.

Шок успеха Ace of Base био је онај који је одушевио њихове слушаоце широм света, али и онај који је младе Швеђане затекао неспремне. Успон до славе био је брз и посебно је утицао на Џени.

Џени и њени колеге чланови бенда одржали су стотине наступа кроз своје концерте и промоције од 1992-2009, а њихову највећу публику је чинило 55.000 гледалаца у Тел Авиву.

Ace of Base је објавио четири албума плус рекорд са највећим хитовима за мање од једне деценије. Џени се, заједно са својим колегама из бенда, истиче као четири од ретких шведских уметника који су освојили две америчке музичке награде и две награде за билборд. Ace of Base је продао више од 40 милиона примерака са своја четири албума.

Управо због свог рекордног дебитантског успеха, Џени и њени колеге чланови бенда су постали позната музичка икона деведесетих, иако су њихови албуми настали почетком 2000-их.

Сада, Џени продуцира свој први соло албум под називом „Моја прича”, који приказује њену аутобиографију, To Win The World. Наслов књиге је заснован на библијском стиху из „Матеја 16:26”: „Каква ће корист бити за човека ако добије цео свет, а душу своју изгуби?”. Джени каже да и књига и албум описују њено животно искуство међународне поп уметнице и како је кроз своју веру преживела искушења која долазе заједно са славом.

„Музика је мој први језик, и то је у музици коју моји пријатељи из моје базе обожаватеља могу препознати”, каже Џени. „Желим да откријем своју причу и музиком и речима. Не могу смислити бољи начин да то урадим него да користим оба начина, али на свој начин. Ево ме.”

Фестивал „Вила” одржаће се од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији. Готик вила Tarja Turunen, виле класичне музике – виолинисткиња Simon Lamsmа и виолисткиња Tabea Zimmermann, четири виле које чине бенд Warpaint, Jenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге, биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту Фрушке горе кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Еrste банка.

Улаз је слободан.

Фото: Buline Emelie Asplund

Ознаке:

Датум

03. Jun 2022.
Завршен!

Време

23:15

Локација

Врдник
Врдник
Категорија

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/