Натали Диздар / Вила

Позната хрватска поп звезда, Натали Диздар, одржаће концерт 5. јуна у 19.30 часова на фестивалу „Вила”, који се одржава у Фрушким термама у Врднику, на Фрушкој гори, у оквиру програмском лука Хероине.

Натали се први пут појавила у јавности крајем 2003. године у такмичењу Stori SuperNova где је завршила је у финалу. У лето 2004. године објављен је њен први званични сингл „Не дај”, који је одмах успео да освоји скоро све топ листе, а награђен је Zlatnom Kooglom за песму године, наградом HR Top 20 за најбоље пласирану песму на топ листама током године, и наградом Порин за најбољег дебитанта. Не дај се најуспешнијим домаћим синглом 2004. године.

Након још једног веома успешног сингла, у мају 2005. године изашао је дуго очекивани албум „Натали Диздар”. Албум је крајем 2005. године уврштен на листу десет најбољих домаћих албума године од стране музичких критичара Јутарњег листа, а добио је чак осам номинација за Порин 2006. године.

https://www.youtube.com/watch?v=9Ij8ZsAv5f0

Други албум „Пронађи пут” објављен је 2009. године, док 2012. године издаје свој први албум уживо „ЗКМ Уживо”. Године 2017. објавила је албум „Илузије”. Године 2020. заједно са групом Мајалес покренула је заједнички музички пројекат под називом „БЕТИ”. Исте године објавили су сингл „Слободна”.

Фестивал „Вила” одржаће се од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији. Готик вила Tarja Turunen, виле класичне музике – виолинисткиња Simon Lamsma и виолисткиња Tabea Zimmermann, четири виле које чине бенд Warpaint, Jenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге, биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту Фрушке горе кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Промо

 

Ознаке:

Датум

05. Jun 2022.
Завршен!

Време

19:30

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/