Damir Karakaš / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu

Damir Karakaš dolazi 7. marta na savremeni paviljon književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu”, u Master Hali Novosadskog sajma sa početkom u 18 časova. Moderator programa će biti Ivan Bevc.  Nakon zvaničnog programa, pisac će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Zenit.

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica, pored Brinja u Lici. Posle studija agronomije, prava i novinarstva u Zagrebu, jedno vreme je živeo u Francuskoj gde je bio ulični svirač, bavio se performansom i izlagao konceptualne radove, što je opisao u romanu Kako sam ušao u Europu (2004).  Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi, zbirke priča EskimiPukovnik Beethoven i Kino Lika, po kojoj je snimljen istoimeni film, drame Skoro nikada ne zaključavamoSnajper i Avijatičari, te romane KombetariKako sam ušao u EuropuSjajno mjesto za nesrećuBlue MoonSjećanje šume (za koji je dobio nagrade „Fric“ i „Kočićevo pero“) i Proslava (za kojo je dobio nagradu Tportala za najbolji roman godine), Okretište. Dela su mu prevedena na desetak jezika.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu“ slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Miljenko Jergović, Kristian Novak i Darko Cvijetić.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Oznake:

Datum

07. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:00

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/