Miljenko Jergović / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu

Poznati novinar i književnik Mijenko Jergović dolazi 6. marta na savremeni paviljon književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu”, u Master Hali Novosadskog sajma sa početkom u 17 časova, a moderator programa će biti Ivan Milenković.  Nakon zvaničnog programa, pisac će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Zenit.

Miljenko Jergović rođen je 1966. u Sarajevu gde je i diplomirao filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a danas živi na selu pokraj Zagreba. Pisac je priča, dramskih tekstova, pesama i novinskih članaka. Najpoznatiji je kao autor pripovetki tematski vezanih za Bosnu i Hercegovinu. Njegova dela prevedena su na dvadesetak jezika. Među najpopularnijim su naslovima savremenog regionalnog izdavaštva. Njegova prva, najpoznatija i najuspešnija, zbirka pripovedaka o haotičnoj svakodnevici života u zaraćenoj Bosni i Hercegovini „Sarajevski Marlboro“, objavljena 1994. godine, nagrađena je  Nagradom za mir Erih Marija Remark i Nagradom Ksaver Šandor Gjalski. Od tada objavljuje pripovetke, eseje i romane različite tematike, kao i kolumne i članke u brojnim izdanjima sa područja bivše Jugoslavije.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu“ slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Damir Karakaš, Kristian Novak i Darko Cvijetić.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Oznake:

Datum

06. мар 2022.
Završen!

Vreme

17:00 - 18:30

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/