Darko Cvijetić / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu

Poznati pisac, pesnik, režiser i dramaturg, Darko Cvijetić, nastupiće na savremenom paviljonu književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu” 9. marta u 18 časova u Master Hali Novosadskog sajma. Nakon zvaničnog programa, pisac će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Zenit.

Darko Cvijetić je rođen u prijedorskom naselju Ljubija Rudnik. Piše pesme i kratke priče, a režiser je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Njegove pesme su prevođene na više jezika: francuski, engleski, nemački, slovenački, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš. Član je P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine, Društva pisaca Bosne i Hercegovine i Hrvatskog društva pisaca, a dopisni je i član Internacionalne Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (IANUBIH). Teško ratno nasleđe je opsesivna Cvijetićeva tema koja se provlači kroz skoro celokupno njegovo delo. Autor je desetak knjiga poezije i proze. Najpoznatija dela su mu Šindlerov lift, Mali ekshumatorski eseji, Noćni Gorbačov, Što na podu spavaš.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu“ slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Damir Karakaš, Miljenko Jergović i Kristian Novak.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

09. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:30

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/