Kristian Novak / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu / Otkazano

Gostovanje Kristiana Novaka u okviru savremenog paviljona književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu”, prethodno zakazano za 9. mart, nažalost je otkazano zbog bolesti pisca. Ukoliko okolnosti dozvole, radujemo se novoj prilici da ugostimo Novaka. U istom terminu, od 18 časova, predstaviće nam se pisac Darko Cvijetić.

Kristian Novak je hrvatski pisac, lingvista i univerzitetski profesor. Rođen je u Nemačkoj, ali je detinjstvo i mladost proveo u malom selu u Međimurju, u severnom delu Hrvatske. U Zagreb se preselio kada je krenuo na fakultet. Njegov roman Črna mati zemla (2013) osvojio je nagradu za hrvatski roman godine i važi za jedan od najboljih hrvatskih romana u poslednjih 50 godina. U toku je i filmska adaptacija ovog romana, nakon uspešne pozorišne adaptacije. Njegov treći roman, Ciganin, ali najlepši (2016) doneo mu je drugu nagradu za najbolji hrvatski roman godine, kao i još dve prestižne nacionalne nagrade, „Ksaver Šandor Gjalski“ i „Fran Galović“.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu“ slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Rumena Bužarovska, Milica Vučković, Damir Karakaš, Miljenko Jergović i Darko Cvijetić.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Foto: Robert Gojević

Oznake:

Datum

09. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:00

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/