Milica Vučković / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu

Književnica Milica Vučković dolazi 5. marta na savremeni paviljon književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu”, u Master Halu Novosadskog sajma sa početkom u 19 časova. Program će voditi Maja Solar. Nakon zvaničnog programa, spisateljica će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Zenit.

Milica Vučković je rođena 1989. godine u Beogradu. Završila je slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti, na kojem trenutno brani doktorat. Prvu knjigu, zbirku kratkih priča Roj, objavila je 2014. godine, a za Jedu ljudi i bez nogu dobila je 2017. prvu nagradu na konkursu za kratku priču „Biber”. Svoj prvi roman Boldvin objavila je 2018. i s njim je uvrštena u dva najuža izbora za književne nagrade „Vital” i „Biljana Jovanović”. Piše i prozu i poeziju, pesme su joj objavljene u nekoliko književnih časopisa kao što su Fantom slobode, RukopisiPoveljaSent.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu” slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Rumena Bužarovska, Miljenko Jergović, Damir Karakaš, Kristian Novak i Darko Cvijetić.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Oznake:

Datum

05. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:00

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/