Heroine na bini / Heroine u Zenitu

Javno čitanje poezije šest pesnikinja, u okviru festivala „Heroine u Zenitu”, biće održano 9. juna u Zenit Books-u, kao deo programskog luka Heroine.

Poetese ćemo gledati na bini kao rokenrol zvezede. One nisu samo kraljice književnosti – poezije, one su urbane heroine, poput rokenrol zvezda. Nakon svakog pojedinačnog nastupa, autorke vode dijalog sa publikom i odgovarajau na pitanja.

Učestvuju:

Ognjenka Lakićević, Sonja Jankov, Jelena Marinkov, Jelana Žugić, Ana Marija Grbić, Tijana Sladoje

Najava: Dina Rašić

Četvorodnevni festival „Heroine u Zenitu” otvara prostor za predstavljanje, upoznavanje i dijalog s važnim prozaistkinjama, pesnikinjama, književnim kritičarkama i urednicama u izdavačkim kućama s nedvosmisleno promišljenim i osvešćenim feminističkim pogledom na svet.

Književnost koju stvaraju žene odavno nije sinonimna s marginom: upravo ona domaću književnu produkciju stavlja u evropski i svetski kontekst time što preispituje dominantne ideološke matrice i podrazumevane muškocentrične politike isključivosti i nasilja.

Drugog dana festivala, prisutni će moći da se upoznaju sa prozaistkinjama, treći dan sa urednicama u izdavaštvu, dok će četvrtog dana imati priliku da čuju književne kritičarke.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

The event is finished.

Oznake:

Datum

09. јун 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 23:00

Lokacija

Zenit Books
Njegoševa 24, Novi Sad
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/

Organizator

Zenit books doo
Phone
021 3020 566
Email
dejan@zenitbooks.com
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/