TBF / Дистрикт мира

Група TBF наступиће 23. јуна у 22.30 часова у Креативном дистрикту, у оквиру програмског лука Тврђава мира.

Током пет дана разговора о помирењу, будућности Европе и другим актуелним друштвеним и политичким питањима, очекује нас наступ три бенда, који својим активистичким приступом обрађују актуелне социјалне и политичке теме. Након наступа групе ТБФ, у Дистрикту мира ћемо слушати бендове Хелем Нејсе 24. јуна, Зостер 25. јуна. и Обојени програм 27. јуна.

The Beat Fleet или скраћено TBF је састав настао 1990. године у Сплиту. Група је започела као стандарни хип хоп/трип хоп састав, да би даљњим радом развила сопствени музички израз. Препознатљиви су по друштвено ангажованим текстовима песама, видео спотовима који су увек конципирани као кратки филмови и оригиналним наступима. Текстови TBF-а имају изражене социјалне ноте. Критикују политичку корумпираност, и уоште искварене друштвене вредности („као што је доминација дегенерисаних материјалних интереса уз нетолеранцију према свему што је различито, затирање урбане медитеранске културе”).

Састав се од свог настанка наметнуо јединственом комбинацијом репа и хип хопа са рок, фанк, соул и реге звуцима. До сада су реализовали 7 студијских албума.

Фото: Промо

 

Ознаке:

Датум

23. Jun 2022.
Завршен!

Време

22:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X