Зостер / Дистрикт мира

Зостер, босанскохерцеговачка група из Мостара, одржаће концерт 25. јуна у Креативног дистрикту, у оквиру програмског лука Тврђава мира.

Током пет дана разговора о помирењу, будућности Европе и другим актуелним друштвеним и политичким питањима, очекује нас наступ три бенда, који својим активистичким приступом обрађују актуелне социјалне и политичке теме. Пре групе Зостер наступа састав ТBF из Сплита 23. јуна, а 24. јуна бенд Хелем Нејсе из Сарајева и након свих наступиће Обојени програм из Новог Сада 27. јуна.

Зостер, босанскохерцеговачка група, основана је 2000. године. Досад су снимили 4 студијска албума. Зостер сматра да је реггае музика прикладна за ова трусна подручја у којима је доза агресивности, чак и у музици, превише. Група стога преноси поруке толеранције, мира, прогресивности и афирмације, љубави, те понекад и едукације.

Поред самосталних коцерта групе, Зостер које су имали, скоро у свим већим градовима у регији, свирали су и у Барселони, Паризу, Беч, Цириху, Амстердаму, Гетебургу, Нју Јорку, Лондону, Ахену, Тилбургу, Базелу, Малмеу, а свирали су и на већини фестивала у региону, као што су: xit festival, InMusic Festival, Sarajevo film festival, Lake fest, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest, Arsenal fest, Bedem fest, Love fest, Summer fest Mostar, West Herzegowina Fest

Фото: Промо

Датум

25. Jun 2022.
Завршен!

Време

22:30

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.