румена

Rumena Bužarovska / Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu

Poznata regionalna književnica Rumena Bužarovska dolazi 3. marta na savremeni paviljon književnosti „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu”, u Master Hali Novosadskog sajma sa početkom u 18 časova. Nakon zvaničnog programa, spisateljica će potpisivati knjige na štandu izdavačke kuće Zenit.

Rumena Bužarovska, makedonska književnica i kritičarka, rođena je u Skoplju 1981. godine. Sa književnošću se srela još u detinjstvu, dok je boravila u Americi, gde se upoznala sa modernom i savremenom američkom književnošću koja i danas utiče na njen način pisanja. Do sada je objavila zbirke priča: Žvrljotine (2007), Osmica (2010), Moj muž (2014) i Nikuda ne idem (2018). Priče su joj prevođene na 6 jezika, a uvrštena je i među deset najzanimljivijih mladih evropskih pisaca. Trenutno je predaje američku književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Skoplju.

Izložba „Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu“ slavi knjigu kao civilizacijski i kulturološki objekat kroz snažne vizuelne narative i intervencije. Tokom trajanja izložbe „Seobe duša — Novi Sad kroz knjigu” u Master hali Novosadskog sajma ugostićemo još neke savremene regionalne pisce kao što su Milica Vučković, Miljenko Jergović, Damir Karakaš, Kristian Novak i Darko Cvijetić.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Oznake:

Datum

03. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:00

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/