Дечји програм / Вила

У склопу породичног фестивала „Вила” биће организован дечји програм од 3. до 5. јуна, у јединственом амбијенту Фрушке горе у Врднику (Fruške Terme Resort). Изместите се из градске вреве и окрепите своју душу: природом, породицом и пријатељима.

„Вила” је део програмског лука Хероине и биће одржана у славу велике српске хероине прошлости, песникиње, гитаристкиње, новинарке и боркиње Милице Стојадиновић Српкиње у Врднику где је Милица провела већи део свог детињства.

Хероине чији се глас далеко чује, Аница ДобраНаташа Миљковић и Наташа Тапушковић читаће деци бајке и испричати старе приче у новом руху. Аница Добра ће нам бити гошћа 3. јуна у 17 часова, Наташа Миљковић 4. јуна у 17 часова, а Наташа Тапушковић 5. јуна у 17 часова. Осим тога, програм за најмлађе обухватиће низ радионица, плесних представа, књижевне догађаје, које ће деци улепшати први јунски викенд.

Тродневни филмски програм под ведрим небом забавиће и децу и одрасле, те ће између осталих, бити приказан и један од филмова који је у последње време побрао све симпатије публике – „Лето кад сам научила да летим”, рађен према књизи Јасминке Петровић, у режији Радивоја Андрића.

Дечји кутак обухватиће полигон спретности, игре попут билијара ногом, фризбија, пуштања змајева на ветру и бацања лаких авиончића без мотора, уз аниматоре који ће децу све време водити кроз игре. Најмлађи ће развијати различите интелектуалне, моторичке, социјалне, чак и емотивне способности у оквиру радионице „Облутак” за коју је задужена Дуња Шашић, потврђена експерткиња у креативном раду са децом. Дечји програм употпуниће и „Рок камп за девојчице”, а плесну представу „Теорија релативитета” моћи ћемо да погледамо 4. јуна у 14 часова.

Деца ће имати прилику да кроз забаву науче о новцу и штедњи, учествују у креативним и едукативним радионицама и играма, и гледају представу „Чувари Змајевог блага” у оквиру Ерсте дечјег програма који ће бити организован 4. и 5. јуна. 

Осим chill out зоне, ДДОР ће на „Вили” отворити ДДОР шумску учионицу у којој ће деца учити кроз игру – сами ће садити цвеће, учећи успут како се то правилно ради.

„ШУМА ИДЕ(Ј)А – Заједно правимо иде(ј)е које чувају природу” је дечји еко-едукативни програм који IDEA реализује на фестивалу „Вила” са еко активистима из ауторског тима дечјег еколошког телевизијског серијала „Уприроди се”, која промовише ангажован однос према природи.

Радионице које организују одржаће се 4. и 5. јуна, од 16 до 20 часова.

Деца ће на радионицама израђивати кућицу за инсекте, тзв. хотел за бубице, као и мале биљне бомбице од рециклираног папира са семењем за 15 врста медоносних пчела помоћу којих ће се одиграти герилска садња „раја за пчеле”. Радионица „Шуменков инструментаријум” обухватиће израду инструмената од природних материјала и свирање у травку, диџериду, саксофон од трске, пиштаљке, шушке, звучни лук – дромбуље и слично. На радионицама „Брзометлицин” и „Пиратин рецикларијум” деца ће израђивати сувенире од рециклираних материјала – пластичне боце постаће саксије, а тетрапак ће бити претворен у новчаник.

Док малишани уживају у својим активностима, осмишљена је зона „Великог хлада”, која се простире на чак 400 квадратних метара, где ће родитељи уживати у правом излету и атмосфери гарден-партија. Биће постављена и зона са храном, као и тоалети са текућом водом. Такође, у близини је и базар са 20 штандова, на којима ће се продавати фина домаћа храна, вино, накит и одећа домаћих креатора, природна козметика и слични производи. Ове зоне употпуњују породични догађај и формирају кутак у ком свако може пронаћи нешто за себе.

У склопу програмског лука Хероине, фестивал „Вила” ће понудити јединствено искуство у магичном амбијенту кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

mapa Vila

Фото: В. Величковић

Ознаке:

Датум

03. Jun 2022.
Завршен!

Време

16:00 - 20:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/