Пројекција филма „Лето када сам научила да летим” / Вила

Пројекција филма „Лето када сам научила да летим” одржаће се 5. јуна у 21 час у Врднику, на Фрушкој гори, у оквиру породичног фестивала „Вила”.

Глумци: Клара Хрвановић, Олга Одановић, Сњежана Синовчић, Жарко Лаушевић
Режисер: Радивоје Андрић

Након пројекције уследиће разговор за главном глумицом и продуцентом филма.

Дванаестогодишња Софија (Клара Хрвановић) машта о камповању са пријатељима и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да лето проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом, помало напорном, баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић). Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је „пакао”, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне. Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје летовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.

Неке од најзначајнијих европских хероина уметности окупиће се на првом фестивалу под називом „Вила”, у срцу најстаријег националног парка, Фрушке горе, у Врднику, од 3. до 5. јуна.

Готик вила Тарја Турунен, виле класичне музике – виолинисткиње Симон Ламсма и Табеа Цимерман, четири виле које чине бенд WarpaintJenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

05. Jun 2022.
Завршен!

Време

21:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник
Категорија

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/