Милица Вучковић / Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу

Књижевница Милица Вучковић долази 5. марта на савремени павиљон књижевности „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу”, у Мастер Халу Новосадског сајма са почетком у 19 часова. Програм ће водити Маја Солар. Након званичног програма, списатељица ће потписивати књиге на штанду издавачке куће Зенит.

Милица Вучковић је рођена 1989. године у Београду. Завршила је сликарство на Факултету примењених уметности, на којем тренутно брани докторат. Прву књигу, збирку кратких прича Рој, објавила је 2014. године, а за Једу људи и без ногу добила је 2017. прву награду на конкурсу за кратку причу „Бибер”. Свој први роман Болдвин објавила је 2018. и с њим је уврштена у два најужа избора за књижевне награде „Витал” и „Биљана Јовановић”. Пише и прозу и поезију, песме су јој објављене у неколико књижевних часописа као што су Фантом слободе, РукописиПовељаСент.

Изложба „Сеобе душа – Нови Сад кроз књигу слави књигу као цивилизацијски и културолошки објекат кроз снажне визуелне наративе и интервенције. Током трајања изложбе „Сеобе душа — Нови Сад кроз књигу” у Мастер хали Новосадског сајма угостићемо још неке савремене регионалне писце као што су Румена Бужаровска, Миљенко Јерговић, Дамир Каракаш, Кристиан Новак и Дарко Цвијетић.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Ознаке:

Датум

05. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Новосадски сајам
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Booka d.o.o.
Интернет адреса
https://www.booka.rs/
Новосадски сајам
Интернет адреса
https://www.sajam.net/sr/