Позоришни програм / Друга? Европа

Позоришни програм у оквиру Друге? Европе доноси нам представе, мјузикле и перформансе, од 7. до 23. новембра на различитим локацијама у Новом Саду.

Мјузикли:

7. новембар / Мој глас путује / Културна станица Барка
Премијерно извођење мјузикла насталог након низа радионица где су учесници стварали савремени мјузикл (музичка продукција, реповање, писање текстова, певање, сценски покрет и плес).

Перформанси:

9. новембар / Пролећна киша / Културни центар Новог Сада
Перформанс јапанске кореографкиње Кино Мекхју, у оквиру Јапанско-српског фестивала филма, омаж је традиционалном плесном стилу у Јапану који се зове Нихон Бујо.  Једноставан избор музике, са само једним инструментом, ствара ауру јапанског села, а покрети су инспирисани зеленим спокојем земље прекривене бескрајним пиринчаним пољима.

20. новембар / The Dreambird / Дистрикт
Култна композиција „ The Dreambird” је звучна инсталација која је у различитим видовима постављана широм света, а први пут у Новом Саду 1987. године. Први запис ове композиције сачуван је и објављен у Бразилу. Нови интегрални запис на дуплом винилу, издат у Бразилу, биће премијерно представљен посетиоцима „Суба”.

22. новембар / Перформанс „Канап” / Дистрикт, Складиште

Представе:

13. новембар / Тако близу, а тако далеко: Шангајске приче / Шангај
Шетња у оквиру пројекта „Културна престоница за све” је уметнички пројекат у заједници, који користи драму и друге уметности, те је намењен групама људи који траже културно образовање упркос границама које су им наметнуте због њихових животних околности или њихових способности. Кроз овај пројекат драмски педагози су водили интерактивне радионице са методологијом примењене драме и позоришта.

21. новембар / Интима / Дистрикт, Складиште
За 40 година живота у шуми, под организаторским и идеолошким вођством Божидара Мандића, Породица бистрих потока је направила 24 представе – изванредне, формално и философски уткане у визију уметничког стварања сиромашног позоришта.
Представа настоји да средствима алегорије и ликовним сликама да предлоге за повратак човека човечности. Присност, блискост, саосећање. Представа „Интима“ рађена је без технике, уз скромну реквизиту, она се супротставља технологији и мејн стриму.

22. новембар / Страх од лептира / Новосадско позориште
Ово је представа о слободи до које се једино може доћи кроз борбу. Борбом са спољашњим светом и борбом унутар нас самих. Борбом за бољи свет. Ово је представа о слободи која је једини смисао живота и до које се долази љубављу. Симболично и стварно затворени у четири затворска зида, два затвореника Никола и Вјеран покушавају да гласним сањањем, причањем прича и препричавањем филмских заплета побегну макар у машти из сурове сиве стварности.

23. новембар / Фемкање- шта се десило са покондиреном тиквом? / Новосадско позориште
Урнебесна комедија „Фемкање”, базирана је на радњи драме „Покондирена тиква”, а целокупна радња је смештена у данашње време, доводећи ликове у сасвим нове наративе које модерно доба носи са собом. Суочавајући се са улогом мајке која мора да остане доследна себи, нова Фема је заправо иста она жена која се из петних жила труди да и своју наследницу обликује на исти начин, плашећи се да кроз њу њено аутентично порекло може бити заувек разоткривено и да истина може изаћи на видело. Динамика односа се компликује додатно када ћерка одлучи да у кућу позове у посету будућег дечка, заправо зета, који квари ту идеалну слику друштва коме Фема тежи.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

10. Новембар 2022.
Завршен!
Категорија