Amira Medunjanin i Vojvođanski simfonijski orkestar / Vila

Koncert Amire Medunjanin i Vojvođanskog simfonijskog orkestra održaće se 4. juna u 19 časova, u Vrdniku na Fruškoj gori, u okviru porodičnog festivala „Vila“.

Amira Medunjanin, već preko dve decenije, na poseban način peva sevdalinke, otkrivajući njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim interpretacijama, svi pronalazimo.

Amira ima veoma sadržajan i gust raspored koncerata po čitavoj Evropi, Americi, Australiji i Aziji. Često zalazi i u druge žanrove i sarađuje sa brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, etno i pop muzike.

Prvi put je u Novom Sadu nastupala u 2012. godine u vrtu Srednjoškolskog doma, u duu sa gitaristom Boškom Jovićem. Nakon toga, zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada, zajedno su napravili više programa gde je Amira pevala u pratnji raznovrsnih kamernih ansambala i na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Festival „Vila” održaće se od 3. do 5. juna u Vrdniku na Fruškoj gori, najstarijem nacionalnom parku u Srbiji. Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmermann, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny Berggren iz grupe Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge, biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu Fruške gore kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe. Celokupan program festivala možete pronaći na ovom linku.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Ulaz je slobodan.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

04. јун 2022.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik
Kategorija

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/