Tabea Zimmerman / Vila

Jedna od najpriznatijih violistkinja sveta, Tabea Zimmerman, održaće koncert 5. juna u 20 časova na festivalu „Vila“ u Vrdniku, koji se organizuje u okviru programskog luka Heroine.

Tabea Zimmerman jedna je od najomiljenijih i najpriznatijih umetnica našeg vremena. Kao dobitnica međunarodne muzičke nagrade Ernst fon Simens 2020. godine, umetnica u rezidenciji Royal Concertgebouw Orchestra za sezonu 2019/20 i Berlinske filharmonije za sezonu 2020/2021, Tabea Zimmerman je široko priznata zbog svog nepogrešivog, besprekorno visokog standarda, ali i deljenju ljubavi prema muzici sa publikom. Kolege muzičari i slušaoci cene njenu harizmatičnu ličnost i duboko muzičko razumevanje. Njen rad sa orkestrima je takođe vođen idealima njenog iskustva kao kamernog muzičara, gde je umetnički integritet najvažniji.

Kao solista redovno radi sa najuglednijim orkestrima širom sveta, uključujući Orkestar Pariza, Londonski simfonijski orkestar, Izraelski filharmonijski orkestar i Češku filharmoniju. Posle rezidencija u Vajmaru, Luksemburgu, Hamburgu i sa Bamberškom simfonijom, Tabea Zimmerman je bila rezidencijalna umetnica u ansamblu Resonanz.

Festival „Vila” održaće se od 3. do 5. juna u Vrdniku na Fruškoj gori, najstarijem nacionalnom parku u Srbiji. Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, Dženi Bergren iz grupe Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge, biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu Fruške gore kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe. Celokupan program festivala možete pronaći na ovom linku.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Ulaz je slobodan.

Foto: Marco Borggreve

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/