Natali Dizdar / Vila

Poznata hrvatska pop zvezda, Natali Dizdar, održaće koncert 5. juna u 19.30 časova na festivalu „Vila“, koji se održava u Fruškim termama u Vrdniku, na Fruškoj gori, u okviru programskom luka Heroine.

Natali se prvi put pojavila u javnosti krajem 2003. godine u takmičenju Stori SuperNova gde je završila je u finalu. U leto 2004. godine objavljen je njen prvi zvanični singl „Ne daj“, koji je odmah uspeo da osvoji skoro sve top liste, a nagrađen je Zlatnom Kooglom za pesmu godine, nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pesmu na top listama tokom godine, i nagradom Porin za najboljeg debitanta. Ne daj se najuspešnijim domaćim singlom 2004. godine.

Nakon još jednog veoma uspešnog singla, u maju 2005. godine izašao je dugo očekivani album „Natali Dizdar“. Album je krajem 2005. godine uvršten na listu deset najboljih domaćih albuma godine od strane muzičkih kritičara Jutarnjeg lista, a dobio je čak osam nominacija za Porin 2006. godine.

Drugi album „Pronađi put“ objavljen je 2009. godine, dok 2012. godine izdaje svoj prvi album uživo „ZKM Uživo“. Godine 2017. objavila je album „Iluzije“. Godine 2020. zajedno sa grupom Majales pokrenula je zajednički muzički projekat pod nazivom „BETI“. Iste godine objavili su singl „Slobodna“.

Festival „Vila” održaće se od 3. do 5. juna u Vrdniku na Fruškoj gori, najstarijem nacionalnom parku u Srbiji. Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmermann, četiri vile koje čine bend Warpaint, Dženi Bergren iz grupe Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge, biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu Fruške gore kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe. Celokupan program festivala možete pronaći na ovom linku.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Ulaz je slobodan.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

19:30

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/