E-play / Vila

Koncert alternativnog sastava iz Beograda, E-play, održaće se 5. juna u Vrdniku, u ovkiru porodičnog festivala „Vila“.

E-play je osnovan 1998. godine. Karakterišu ga distorzirani bas, drum & bass ritmovi i zvuk nežne, atmosferične gitare.

Sastav E-play iza sebe ima pet studijskih albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za „Dan muzike”, pa do koncerta u Bolonji povodom „Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma „Munje“, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću…). Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: „Munje“, „Potraga za sreć(k)om“, „Zduhač znači avantura“.

Bend E-play je krajem 2013. godine objavio album „Obični ljudi,” sa kojeg su se ubrzo izdvojili hitovi „Divan Dan”, „Hiljadu ljudi” i „Ljubica”. Tokom proteklih godina, pesma „Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i „Megafon” – nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko 4 miliona pregleda na youtube-u, „Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

U aprilu 2018. godine, ovaj bend izbacuje album „Sloboda” i ostvaruje veliki broj pozitivnih kritika kako medija tako i publike. Na svim godišnjim listama najboljih albuma iz 2018. godine, „Sloboda” se nalazi u prvih 5. Drugi singl sa albuma „Sloboda” pod nazivom „Srešćemo se neki drugi put “, dobija ponovo Megafon nagradu za singl godine. Radio 202 dodeljuje drugo mesto za najbolji singl godine 2018. za isti taj singl.

Uprkos pandemijskim okolnostima bend je i dalje veoma aktivan. Beogradski E-play je bio izabran da predstavlja Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala ESNS (Eurosonic Noorderslag). Pored toga, bend je objavio svoj prvi live spot u karijeri za pesmu „Srešćemo se neki drugi put”, izbacio je svoj album „Sloboda” na vinilu, objavio spot „Sloboda” u kojem se pojavljuje glumica Sloboda Mićalović. Tokom 2021. godine bend dobija nagradu za pesmu „Sloboda” za najbolju pesmu i spot godine.

Festival „Vila” održaće se od 3. do 5. juna u Vrdniku na Fruškoj gori, najstarijem nacionalnom parku u Srbiji. Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmermann, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny Berggren iz grupe Ace of Base, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge, biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu Fruške gore kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe. Celokupan program festivala možete pronaći na ovom linku.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Ulaz je slobodan.

Foto: D. Mataruga

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik
Kategorija

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/