Амира Медуњанин и Војвођански симфонијски оркестар / Вила

Концерт Амире Медуњанин и Војвођанског симфонијског оркестра одржаће се 4. јуна у 19 часова, у Врднику на Фрушкој гори, у оквиру породичног фестивала „Вила”.

Амира Медуњанин, већ преко две деценије, на посебан начин пева севдалинке, откривајући њихово непресушно мелодијско благо и приче које чувају древну традицију, а у којима се, захваљујући њеним убедљивим интерпретацијама, сви проналазимо.

Амира има веома садржајан и густ распоред концерата по читавој Европи, Америци, Аустралији и Азији. Често залази и у друге жанрове и сарађује са бројним успешним музичарима и ансамблима класичне, џез, етно и поп музике.

Први пут је у Новом Саду наступала у 2012. године у врту Средњошколског дома, у дуу са гитаристом Бошком Јовићем. Након тога, захваљујући Музичкој омладини Новог Сада, заједно су направили више програма где је Амира певала у пратњи разноврсних камерних ансамбала и на различитим локацијама у Новом Саду.

 

Фестивал „Вила” одржаће се од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији. Готик вила Tarja Turunen, виле класичне музике – виолинисткиња Simon Lamsma и виолисткиња Tabea Zimmermann, четири виле које чине бенд WarpaintJenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге, биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту Фрушке горе кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

04. Jun 2022.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/