E-play / Вила

Концерт алтернативног састава из Београда, E-play, одржаће се 5. јуна у Врднику, у овкиру породичног фестивала „Вила”.

E-play је основан 1998. године. Карактеришу га дисторзирани бас, drum&bass ритмови и звук нежне, атмосферичне гитаре.

Састав E-play иза себе има пет студијских албума, велику листу самосталних и фестивалских наступа (од Мain Stagе-а на Еxit фестивалу, преко концерта у Паризу за „Дан музике”, па до концерта у Болоњи поводом „Дана Београда”), учествовао је и на више компилација (компилација музике из филма „Муње”, компилација посвећена Милану Младеновићу…). Музика овог бенда налази се у филмовима: „Муње”, „Потрага за срећ(к)ом”, „Здухач значи авантура”.

Бенд E-play је крајем 2013. године објавио албум „Обични људи,” са којег су се убрзо издвојили хитови „Диван Дан”, „Хиљаду људи” и „Љубица”. Током протеклих година, песма „Диван Дан” осваја прво место на многим домаћим листама, а у исто време добија и „Мегафон” – награду за најболљи сингл године. Иако има преко 4 милиона прегледа на Youtubе-у, „Диван дан” спада у најомиљеније песме када је у питању концертно извођење овог састава.

У априлу 2018. године, овај бенд избацује албум „Слобода” и остварује велики број позитивних критика како медија тако и публике. На свим годишњим листама најбољих албума из 2018. године, „Слобода” се налази у првих 5. Други сингл са албума „Слобода” под називом „Срешћемо се неки други пут “, добија поново Мегафон награду за сингл године. Радио 202 додељује друго место за најбољи сингл године 2018. за исти тај сингл.

Упркос пандемијским околностима бенд је и даље веома активан. Београдски E-play је био изабран да представља Србију на једном од највећих и најутицајнијих европских музичких фестивала ESNS (Eurosonic Noorderslag). Поред тога, бенд је објавио свој први ливе спот у каријери за песму „Срешћемо се неки други пут”, избацио је свој албум „Слобода” на винилу, објавио спот „Слобода” у којем се појављује глумица Слобода Мићаловић. Током 2021. године бенд добија награду за песму „Слобода” за најбољу песму и спот године.

Фестивал „Вила” одржаће се од 3. до 5. јуна у Врднику на Фрушкој гори, најстаријем националном парку у Србији. Готик вила Tarja Turunen, виле класичне музике – виолинисткиња Simon Lamsma и виолисткиња Tabea Zimmermann, четири виле које чине бенд WarpaintJenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге, биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту Фрушке горе кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе. Целокупан програм фестивала можете пронаћи на овом линку.

Партнер програмског лука Хероине је Еrste банка.

Улаз је слободан.

Фото: Д. Матаруга

Ознаке:

Датум

05. Jun 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/