Predstava „Prah“ / Vila

Pozorišnu predstavu „Prah“, urađenu po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića, moći ćemo da pogledamo u okviru porodičnog festivala „Vila“, 5. juna u 21 čas u Vrdniku, na Fruškoj gori.

Ova tragikomedija govori o porodici koja živi na rubu siromaštva. Poznati glumački tandem Nataša Ninković i Zoran Cvijanović prikazaće sredovečni bračni par koji živi skromno, sve do trenutka kada suprug dobija premiju na lutriji – preko 2 miliona. Supružnici šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živeti. Umesto sreće zbog dobitka, prepliću se osećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja. Oni ne uspevaju da usaglase svoje snove i potrebe, da bi na kraju osećali užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.

Predstava „Prah” premijerno je izvedena novembra 2015. godine i od tada je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Neke od najznačajnijih evropskih heroina umetnosti okupiće se na prvom festivalu pod nazivom „Vila”, u srcu najstarijeg nacionalnog parka, Fruške gore, u Vrdniku, od 3. do 5. juna.

Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmermann, četiri vile koje čine bend Warpaint, Jenny Berggren iz grupe Ace of Baseali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe.

Ulaz je slobodan.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Narodno pozorište u Beogradu

 

The event is finished.

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/