Projekcija filma „Leto kada sam naučila da letim” / Vila

Projekcija filma „Leto kada sam naučila da letim” održaće se 5. juna u 21 čas u Vrdniku, na Fruškoj gori, u okviru porodičnog festivala „Vila“.

Glumci: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević
Režiser: Radivoje Andrić

Nakon projekcije uslediće razgovor za glavnom glumicom i producentom filma.

Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa prijateljima i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da leto provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom, pomalo napornom, bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je „pakao”, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

Neke od najznačajnijih evropskih heroina umetnosti okupiće se na prvom festivalu pod nazivom „Vila”, u srcu najstarijeg nacionalnog parka, Fruške gore, u Vrdniku, od 3. do 5. juna.

Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinja Simon Lamsma i violistkinja Tabea Zimmermann, četiri vile koje čine bend WarpaintDženi Bergren iz grupe Ace of Baseali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe.

Ulaz je slobodan.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik
Kategorija

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/