Да ли волите парадајз сос? / EYE.net 2.0

Представа „Да ли волите парадајз сос” биће одиграна у склопу позоришног фестивала који је настао као резултат пројекта ЕYE.net 2.0 (European Youth Engagement Network 2.0), 8. априла у 20 часова на Малој сцени Позоришта младих. Представу ће играти учесници пројекта из Италије, а фестивал је део програмске целине Школе будућности у чијем фокусу су млади и њихово укључивање у уметничке, образовне и друштвене активности.

О представи:

Зашто имамо прилику да користимо јефтине производе високог квалитета? Шта одређује цену производа? Прећи ћемо преко поља у јужној Италији, међу којима су и поља на којима се сакупља „црвено злато“: парадајз. Ово је једно истраживање на тему експлоатације мигрантске и немигрантске радне снаге: приче жена и мушкараца иза домаћинске, топле идеје о парадајзима.

Креативно менторство: Lucia Franchi

Редитељ и коаутор: Chiara Ramanzini

Дизајн светла и звука: Piero Ercolani

Млади коаутори и извођачи: Alessia Antimi / Andrea Bucci / Letizia Cavargini / Giulio Detti / Agnese Gai / Giulia Gennaioli / Elena Lepri / Giuseppe Lucaccioni / Chiara Marrani / Riccardo Rondini / Emma Sabatini / Vanessa Siani / Agnese Zazz

О фестивалу:

Позоришни фестивал, настао у оквиру пројекта EYE.net 2.0, биће одржан у периоду од 5. до 8. априла у средњим школама у Новом Саду и Зони 021. Претварајући школе у уметничке сцене, а институције културе у центре едукације, пројекат „EYE.net” укључује омладину која ће, кроз рад са врсним уметницима као менторима, сама креирати садржај, односно позоришне представе. Њихова тематика је актуелна и пријемчива широј публици, те су неки од оквира у којима ће млади стварати и евроскептицизам, солидарност, лажне вести, екологија, антифашизам, економија и други.

Учесници из сваке земље бирали су по једну тему којом ће се бавити, па ће од 5. до 8. априла, љубитељи ангажованог театра имати прилику да погледају чешку представу „Последња битка маршала Коњева”, француску „Застани пред рушевинама”, представу из Немачке „Зашто?”, представу групе младих који долазе из Грчке „Необележена земља”, из Литваније „Звук тишине”, Словеније „Неки то воле лажно”, као и из Србије „Аманет”. Након или током сваке од представа одржаће се и интерактивна дебата са младом публиком.

Улаз на све представе у оквиру фестивала је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

08. Април 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 21:30

Локација

Позориште младих
Ignjata Pavlasa 4, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Младински културни центар „Марибор"
Интернет адреса
https://mkc.si/
Лицеулице
Интернет адреса
https://liceulice.org/
Удружење „Држ, не дај"
Интернет адреса
http://www.drznedaj.rs/
Монтажстрој
Интернет адреса
https://montazstroj.hr/en/
ЕПК Каунас 2022 (Литванија)
Интернет адреса
https://kaunas2022.eu/en/