Представа „Прах” / Вила

Позоришну представу „Прах”, урађену по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, а у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, моћи ћемо да погледамо у оквиру породичног фестивала „Вила”, 5. јуна у 21 час у Врднику, на Фрушкој гори.

Ова трагикомедија говори о породици која живи на рубу сиромаштва. Познати глумачки тандем, Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић, приказаће средовечни брачни пар који живи скромно, све до тренутка када супруг добија премију на лутрији – преко 2 милиона. Супружници шокирани чињеницом да су се преко ноћи обогатили покушавају да се договоре шта ће убудуће радити и како ће живети. Уместо среће због добитка, преплићу се осећања среће и страха, узбуђења и разочарања. Они не успевају да усагласе своје снове и потребе, да би на крају осећали ужас пред животним искуством које доноси богатство.

Представа „Прах” премијерно је изведена новембра 2015. године и од тада је на сталном репертоару Народног позоришта у Београду.

Неке од најзначајнијих европских хероина уметности окупиће се на првом фестивалу под називом „Вила”, у срцу најстаријег националног парка, Фрушке горе, у Врднику, од 3. до 5. јуна.

Готик вила Тарја Турунен, виле класичне музике – виолинисткиње Симон Ламсма и Табеа Цимерман, четири виле које чине бенд WarpaintJenny Berggren из групе Ace of Base, али и регионалне виле Натали Диздар и Калиопи, затим вила југословенског глумишта Аница Добра и многе друге биће део јединственог искуства које ће понудити овај фестивал у магичном амбијенту кроз различите садржаје – представе, концерте, плесне перформансе, поезију, филм, гастрокултуру, рок камп за девојчице, као и програме за најмлађе.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Улаз је слободан.

Фото: Народно позориште у Београду

The event is finished.

Ознаке:

Датум

05. Jun 2022.
Завршен!

Време

21:00

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/