Музички програм / Друга? Европа

Музички програм у оквиру Друге? Европе доноси нам најразличитије жанрове, од најмлађег као што је world music, преко неприкосновеног џеза, до пионира електронске музике, од 7. до 27. новембра на различитим локацијама у Новом Саду.

World music

Вишедневни програм Pocket Globe фестивала посвећен world music жанру – привлачном, разнобојном, створеном за радознале душе, биће одржан од 10. до 12. новембра. На програму су:

10. новембар / Новосадска синагога
20 часова /  Дамир Имамовић, Трио „Singer of Tales” и Борис Ковач New Ritual Ensemble 

11. новембар / Позориште младих (Велика сала)
20 часова / Моnsieur Doumani и Bab L’ Bluz

12. новембар / Позориште младих (Велика сала)
20 часова / Shira utfila и Кајхан Калор и Ердал Ерзинџан

Улазнице за прво вече фестивала, које ће бити одржано у четвртак, 10. новембра, у Синагоги, у продаји су у целокупној Gigs Tix продајној мрежи, као и на њиховом сајту.

Популарна бразилска певачица CéU наступиће 20. новембра у Градској концертној дворани. Улазнице по цени од 500 РСД можете купити на продајним местима компаније Gigx Tix или онлајн на овом линку.

Jazz

Европска престоница културе креира музичко путовање од најмлађег музичког жанра све до више од једног века старог музичког правца, џеза. Џез саставе ће љубитељи овог жанра моћи да слушају од 16. до 19. новембра у Спском народном позоришту, а програм је следећи:

16. новембар
20 часова / Big Band РТС-а и Стјепко Гут (Србија/Италија)
21 час / Николов-Ивановић Undectet & Magic Malik (Француска/Србија/Обала Слоноваче)

17. новембар
20 часова / Nils Petter Molvaer (Норвешка)
21 час / Јован Маљоковић октет и гудачки оркестар Роберта Лакатоша (Србија)

18. новембар
20 часова / Јожеф Фечо квартет (Чешка)
21 час / Александар Узелац Трио (Србија/Канада/Мексико)
22 часа / Владимир Самарџић Трио (Србија/Аустрија)

19. новембар
20 часова / JazzXchange feat. Бојан З (Србија/Литванија/Луксембург)
21 час / Chico Freeman’s Trio Exotica (САД/Швајцарска)

Улазнице за џез концерте у Српском народном позоришту су доступне на продајним местима компаније Gigs Tix или онлајн на њиховом сајту.

Експериментална музика

Промоција експерименталне музике у извођењу 2К+ ансамбла ће бити одржана у Културној станици Свилара, 22. новембра, а гост пројекта биће аустријска композиторка Elisabeth Schimana. Улаз је слободан.

Еђгар, уметник из бразилске фавеле са јаким ангажованим порукама и модерним изразом, наступиће 27. новембра у Дистрикту, Фабрика (Фабрика, Улаз 1).

Punk

На програму Друга? Европа као концепт који подржава културу другачијег, имаћемо представљање актуелне панк сцене из региона и света. Три деценије панка у Новом Саду установа СКЦ Нови Сад обележава покретањем дводневног фестивала, 25. и 26. новембра у Дистрикту у Фабрици, на којем наступа 12 бендова, из града, земље, региона и Европе.

Улазнице за концерте у Фабрици су у претпродаји онлајн на сајту, као и на продајним местима Gigs Tixa. Могуће је купити само комплет улазница за обе вечери, по цени од 1500 РСД. Појединачне улазнице продаваће се на дан фестивала, на билетарници СКЦНС Фабрика по цени од 1000 РСД за вече.

Ове године наступају:
25. новембар / 20 часова / Фабрика

 

Liquid Supercharge из Пуле, настао је пре нешто више од годину дана. Чине га чланови бендоваFried Brain, Immobile, Fonjatura. Смиксали су све што воле, рокенрол, панк, хардкор и недавно избацили први ЕП.

Lion’s Law из Париза не треба посебно представљати. Један од водећих стреет пунк бендова долази у Нови Сад у јеку популарности.

Неуспех су домаћини фестивала, а овим наступом промовисаће деби албум у издању СКЦНС-a.

 

Одпадки цивилизације је једно од првих hardcore имена некадашње Југославије које је поново на окупу од пре две године. Љубљана HC у свом најбољем руху.

Yöu са HC и punk и emo и screamo, лудо је, добро је, а како другачије кад је из Скопља.

26. новембар / 20 часова / Фабрика

Agregat је ријечки мелодични hardcore са ветровитим морским постојнско јамским рифовима идеалан за панк плес, степ и чачача уз пратњу лаганих танго ритмова на бубњу.

Staticø је домаће име о којем се прича. Гледали смо их са Slapshot у јуну. Сад иде реприза. Њихов деби ЕП објавио је један од водећих HC/издавача у Европи Refuse Records.

La Inqusicion дебитује на нашем тлу са најпрефињенијим, химничнијим, мелодичним Oi!/punkom из Барселоне.

Ruidosa Inmundicia долази из Беча предвођена сјајном Каролином коју знате из бендова Sotatila, Sucidas, Demzia Kolektiva… Недавно су објавили нови албум који одликују брзе, фуриозне песме.

Крива истина су наше драге комшије, увек су добродошле у Новом Саду. У мају су избацили нови ЕП.

Rixe јер нема смисла да Lion’с Law долази сам… тројка која свира и пева најбољи могући Oi! стиже први пут у Србију.

Death Side, култни hardcore/punk бенд из Токија ретко долази у Европу, а овог пута стиже специјално због фестивала у Новом Саду. Када сте последњи пут гледали јапански бенд уживо?

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

11. Новембар 2022.
Завршен!

Време

08:00 - 18:00