Showcase 1

„Showcase 1” je muzički program koji će biti održan 1. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja (bivši Kvoter), kao deo otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

U okviru programa će nastupiti Turbo Trans Turisti u 20 časova, Bend 21. vek u 21 čas i Moussaka u 22 časa. 

Turbo Trans Turisti

Nastali su 2017 godine pod imenom Turisti. Sledio je premijerni nastup u Amerikani, izlazak prvog albuma „Levo ili Desno” i niz zapaženih natupa širom zemlje. Već 2018 najavljuju drugi album. A onda, iz razloga o kojima nema potrebe ponovo govoriti, scenska svetla se gase. Muzičari, pa i Turisti vrlo brzo shvataju da kriznu situaciju treba iskoristiti kao priliku da stvaraju. Posvećuju se završetku ranije najavljenog albuma, ali stvaraju i nove pesme koje će se naći na sledećem, trećem albumu. Godinu 2021. počinju sa objavljivanjem pesama sa drugog albuma („Šimpanza”, „Ništa Nije Strašno”, „Sreća Je”, „Sivi Dani”, „Valhala”) da bi kompletan album kao celinu („Ništa Nije Strašno”) bio predstavljen 2022. godine.

A šta je novo?

Pesme tj. album je objavljen pod novom, sopstvenom etiketom „Anderklas”, a i Turisti žele da naglase koliko su napredovali i koliko su uvereni u svoj rad pa kažu – mi više nismo samo Turisti, mi smo sada Turbo Trans Turisti.

I evo napokon dolazi prilika da TTT pred pubikom pokažu šta i kako su radili i kako dalje. A kako dalje publika će čuti i videti kada se svetla upale. Pod svetlima, na bini će biti samo oni, braća Boško i Nikola.
Plešimo zajedno, putovanje počinje, a svi ćemo postati Turbo Trans Turisti.

turbo trans turisti

21. vek

Bend 21. vek dolazi iz Makedonije i čine ga tri poznate ličnosti sa andergraund scene iz Skoplja: Vasko Atanasoski (vokal), Rade Jordanovski (bas) i Deni Krstev (gitara, bek vokal) ranije poznati iz muzičkih grupa: Bernais Propaganda, FkPkOk, KSAKSAKSA, Mi Tear.

21. vek istražuje ekspresivnu paletu uticaja u rasponu od post-punka do makedonske tradicionalne muzike.

21 vek

Moussaka

Baš kao i istoimeno jelo, Moussaka je blend pikantne mešavine klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole pedesetih do novokomponovane jugoslovenske estetike osamdesetih. Da Dik Dejl i Dragana Mirković nekim čudom sasvim lepo mogu da prošetaju ruku pod ruku i da to nikome ne padne teško na želudac, naprotiv, osetićete već posle prve pesme.

Neverovatna bliskost kalifornijskog surf roka i balkanske muzičke tradicije, izlomljeni, ali snažni ritmovi i melodije, emocije i nostalgija spojiće se u jedinstvenom žanru i objediniti korene i zov dalekih meridijana i pokazati vam da i na Dunavu, Savi i Moravi može da se jaše na savršenom talasu.

Moussaka su Igor Mitić (gitara), Pjer Živič (gitara), Davor Sopić (bass), Mladen Radovanović (bubanj).

„Showcase 2” je muzički program koji će biti održan 2. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja u okviru kojeg će nastupiti: Yugo bleja (warm up) od 21 do 21.30, Nataleé od 21.30 do 22.10, Manivi od 22.20 do 23.00,  Retrospektiva i A.N.D.R. od 23.10 do 23.50 i SevdahBABY od 24.00 do 01.00.

„Showcase 3” je muzički program koji će biti održan 3. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja u okviru kojeg će nastupiti: Jana Vuković u 21 čas, Iva Lorens u 22 časa, Ata u 23 časa, Galatheia u 23.45 i Tam u 00.30 časova.

Pogledajte ceo muzički program u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture koji se održava od od 1. do 4. septembra u Distriktu. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

01. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 23:55

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/