Showcase 3

„Showcase 3” spada u muzički program koji će biti održan 3. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja (bivši Kvoter), kao deo otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture.

U okviru programa će nastupiti: Jana Vuković u 21 čas, Iva Lorens u 22 časa, Ata u 23 časa, Galatheia u 23.45 i Tam u 00.30 časova.

Jana Vuković 

Elektro-pop kantautorka iz Beograda Jana Vuković nastupiće 3. septembra u 21 čas.

Ata

Ata je započeo kao solo muzički projekat kreiran od strane Atanasije Gulevske 2021. sa sedištem u Skoplju. Atanasija (23) je trenutno studentkinja na Institutu za istoriju umetnosti u Skoplju i radi sa punim radnim vremenom kao deo projekt menadžment tima u Passvord Production-u.
Do sada Ata ima dva singla na Jutjubu i izdaje treći krajem septembra ove godine.
Za krajnji cilj ovog projekta, Ata se sada pridružuje Marko Pečenovikj na bas gitari i Andreja Salpe na gitari i elektronici.

Galatheia

Galateja, ili Tea Šaldeva, je svestrana umetnica i DJ iz Skoplja, Severna Makedonija. Od ranog detinjstva, muzika je bila jedina konstantna strast koja ju je navela da bude vokal u nekoliko bendova, redovni voditelj radio emisije i producent svoje sopstvene muzike. Njena intimna veza sa električnim bitovima počinje otprilike 2010. a postavlja se na scenu dve godine nakon toga, kada je objavila svoj prvi EP, „All We Ever Wanted Was Everything’.
U narednim godinama izdaje nekoliko singlova i svoj debi album „Metropol“ (2017). Sarađivala je sa mnoštvom domaćih umetnika,
uključujući PMG Kolektiv, Lepi Džoni, Aleksandar Veliki, Pikolomini.

Iva Lorens

Iva Lorens, je kantautorka koja se krajem 2021 godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. Lorens je „obećanje jednog novog, ponosnog srpskog mainstreama”, rekao je Dragan Ambrozić.

Mlada pop umetnica svoje pesme piše zajedno sa levorukim pančevačkim boj bendom Buč Kesidi, producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret, koji je radio muziku zajedno sa Ivom.

Njena muzika nosi elemente elektro popa, Ivini nežni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu muziku dodajući dubinu celokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima.

Ivina prva pesma „Svitanje” ubrzo je postala favorit publike, te su je čak i čitaoci Oblakoder magazina proglasili za pesmu 2021. godine. Početkom leta 2022. najavila je saradnju sa svetskim pop pevačem Džejson Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sledeći singl „2 do 4”.

Debitanski album Ive Lorens možemo da očekujemo krajem jeseni, do tada pesme na albumu koje se nestrpljivo očekuju u digitalnom izdanju Iva izvodi uživo zajedno sa svojim ženskim bendom.

 

Tam

Nakon potpisivanja za Universal Music Serbia u februaru 2020. kantautorka Tamara Popović – Tam – u kontinuitetu niže singlove kojima istražuje svoje mesto u pop muzici, upotpunjenoj prizvucima drugih aktuelnih žanrova. Sve dolazi kao rezultat njenog odrastanja u izvođačkim umetnostima i neprekidnog konzumiranja gotovo svih žanrova.
Na singlovima „Sve dalje“, „Na holdu“, „Brži od svega“, „Infierno“ i „Aj ćao“ radi uglavnom sa bliskim saradnicima: Zicer Inc. – Mihajlo Đorović i Nikola Stanojević, Fantom, Pocket palma i drugima.

Ista ekipa zadužena je i za novi EP „Refleksija“, sa koga su se do sada izdvojili singlovi „Usne uz rebra (na na na)“ i „Ne pričaj o nama“.
Osim samostalnih singlova istakle su se i saradnje „Žad“, sa Zicer Inc. mixtape albuma „Dobar Deal“ i „Viva Mais“ sa Mimi Mercedez.
Podjednaku pažnju Tam usmerava na vizuelni identitet, te do sada donosi spotove za gotovo svaki od singlova na kojima ponovo sarađuje sa proverenom ekipom, sa težnjom da za video budu zaduženi saradnici koji senzibilitetom i vizijom najbolje odgovaraju datom izdanju.

„Showcase 1” je muzički program koji će biti održan 1. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja u okviru kojeg će nastupiti: Turbo Trans Turisti u 20 časova, Bend 21. vek u 21 čas i Moussaka u 22 časa. 

„Showcase 2” je muzički program koji će biti održan 2. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja u okviru kojeg će nastupiti: Yugo bleja (warm up) od 21 do 21.30, Nataleé od 21.30 do 22.10, Manivi od 22.20 do 23.00,  Retrospektiva i A.N.D.R. od 23.10 do 23.50 i SevdahBABY od 24.00 do 01.00.

Pogledajte ceo muzički program u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture koji se održava od od 1. do 4. septembra u Distriktu. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste bankaIDEADDOR osiguranjeA1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/