Showcase 3

„Showcase 3” спада у музички програм који ће бити одржан 3. септембра у Дистрикту, у објекту Производња (бивши Квотер), као део отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

У оквиру програма ће наступити: Јана Вуковић у 21 час, Ива Лоренс у 22 часа, Ата у 23 часа, Galatheia у 23.45 и Там у 00.30 часова.

Јана Вуковић

Електро-поп кантауторка из Београда Јана Вуковић наступиће 3. септембра у 21 час.

Ата

Ата је започео као соло музички пројекат креиран од стране Атанасије Гулевске 2021. са седиштем у Скопљу. Атанасија (23) је тренутно студенткиња на Институту за историју уметности у Скопљу и ради са пуним радним временом као део пројект менаџмент тима у Passvord Production-у.
До сада Ата има два сингла на Јутјубу и издаје трећи крајем септембра ове године.
За крајњи циљ овог пројекта, Ата се сада придружује Марко Печеновикј на бас гитари и Андреја Салпе на гитари и електроници.

Galatheia

Галатеја, или Теа Шалдева, је свестрана уметница и ди-џеј из Скопља, Северна Македонија. Од раног детињства, музика је била једина константна страст која ју је навела да буде вокал у неколико бендова, редовни водитељ радио емисије и продуцент своје сопствене музике. Њена интимна веза са електричним битовима почиње отприлике 2010. а поставља се на сцену две године након тога, када је објавила свој први ЕП, „All We Ever Wanted Was Everything’.
У наредним годинама издаје неколико синглова и свој деби албум „Метропол“ (2017). Сарађивала је са мноштвом домаћих уметника, укључујући ПМГ Колектив, Лепи Џони, Александар Велики, Пиколомини.

Ива Лоренс

Ива Лоренс, је кантауторка која се крајем 2021 године појавила на домаћој сцени и убрзо је са своја два сингла привукла пажњу публике и позитивне критике. Лоренс је „обећање једног новог, поносног српског маинстреама”, рекао је Драган Амброзић.

Млада поп уметница своје песме пише заједно са леворуким панчевачким бој бендом Буч Кесиди, продуцентом Миланом Бјелицом и Петром Пупићем познатијем као Егрет, који је радио музику заједно са Ивом.

Њена музика носи елементе електро попа, Ивини нежни вокали украшавају и плутају кроз њену музику додајући дубину целокупним аранжманима и искреним текстовима.

Ивина прва песма „Свитање” убрзо је постала фаворит публике, те су је чак и читаоци Облакодер магазина прогласили за песму 2021. године. Почетком лета 2022. најавила је сарадњу са светским поп певачем Џејсон Дерулом који јој је био ментор у оквиру Туборг Опен кампање и помогао да направи свој следећи сингл „2 до 4”.

Дебитански албум Иве Лоренс можемо да очекујемо крајем јесени, до тада песме на албуму које се нестрпљиво очекују у дигиталном издању Ива изводи уживо заједно са својим женским бендом.

Там

Након потписивања за Universal Music Serbia у фебруару 2020. кантауторка Тамара Поповић – Там – у континуитету ниже синглове којима истражује своје место у поп музици, употпуњеној призвуцима других актуелних жанрова. Све долази као резултат њеног одрастања у извођачким уметностима и непрекидног конзумирања готово свих жанрова.
На сингловима „Све даље“, „На холду“, „Бржи од свега“, „Инфиерно“ и „Ај ћао“ ради углавном са блиским сарадницима: Зицер Инц. – Михајло Ђоровић и Никола Станојевић, Фантом, Поцкет палма и другима.
Иста екипа задужена је и за нови ЕП „Рефлексија“, са кога су се до сада издвојили синглови „Усне уз ребра (на на на)“ и „Не причај о нама“.
Осим самосталних синглова истакле су се и сарадње „Жад“, са Zicer Inc. mixtape албума „Добар Деал“ и „Вива Маис“ са Мими Мерцедез.
Под‌једнаку пажњу Там усмерава на визуелни идентитет, те до сада доноси спотове за готово сваки од синглова на којима поново сарађује са провереном екипом, са тежњом да за видео буду задужени сарадници који сензибилитетом и визијом најбоље одговарају датом издању.

Музички програм „Showcase 1” ће бити одржан 1. септембра, у оквиру којег ће наступити Турбо Транс Туристи у 20 часова, бенд 21. век у 21 час и Moussaka у 22 часа.

Музички програм „Showcase 2” ће бити одржан 2. септембра, у оквиру којег ће наступити Yugo блеја (warm up) у 21 час, Nataleé у 21.30 часова, Маниви у 22.20 часова, Ретроспектива и А.Н.Д.Р. у 23.10 часова и SevdahBABY  у 24.00 часа.

Погледајте цео музички програм у оквиру отварања Калеидоскопа културе који се одржава од од 1. до 4. септембра у Дистрикту.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банкаIDEA, ДДОР осигурањеА1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

03. Септембар 2022.
Завршен!

Време

21:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X