Showcase 1

„Showcase 1” је музички програм који ће бити одржан 1. септембра у Дистрикту, у објекту Производња (бивши Квотер), као део отварања програмског лука Калеидоскоп културе. У оквиру програма ће наступити Турбо Транс Туристи у 20 часова, Бенд 21. век у 21 час и Moussaka у 22 часа.

Турбо Тренс Туристи

Настали су 2017 године под именом Туристи. Следио је премијерни наступ у Американи, излазак првог албума „Лево или Десно” и низ запажених натупа широм земље. Већ 2018 најављују други албум. А онда, из разлога о којима нема потребе поново говорити, сценска светла се гасе. Музичари, па и Туристи врло брзо схватају да кризну ситуацију треба искористити као прилику да стварају. Посвећују се завршетку раније најављеног албума, али стварају и нове песме које ће се наћи на следећем, трећем албуму. Годину 2021. почињу са објављивањем песама са другог албума („Шимпанза”, „Ништа Није Страшно”, „Срећа Је”, „Сиви Дани”, „Валхала”) да би комплетан албум као целину („Ништа Није Страшно”) био представљен 2022. године.

А шта је ново?

Песме тј. албум је објављен под новом, сопственом етикетом „Андерклас”, а и Туристи желе да нагласе колико су напредовали и колико су уверени у свој рад па кажу – ми више нисмо само Туристи, ми смо сада Турбо Тренс Туристи.

И ево напокон долази прилика да TTT пред пубиком покажу шта и како су радили и како даље. А како даље публика ће чути и видети када се светла упале. Под светлима, на бини ће бити само они, браћа Бошко и Никола.
Плешимо заједно, путовање почиње, а сви ћемо постати Турбо Тренс Туристи.

turbo trans turisti

21. век

Бенд 21. век долази из Македоније и чине га три познате личности са андерграунд сцене из Скопља: Васко Атанасоски (вокал), Раде Јордановски (бас) и Дени Крстев (гитара, бек вокал) раније познати из музичких група: Бернаис Пропаганда, ФкПкОк, КСАКСАКСА, Ми Теар.

Састав 21. век истражује експресивну палету утицаја у распону од пост-пaнка до македонске традиционалне музике.

21 vek

Moussaka

Баш као и истоимено јело, Моussaka је бленд пикантне мешавине класичних састојака и некласичних зачина, од изворне гитарске школе педесетих до новокомпоноване југословенске естетике осамдесетих. Да Дик Дејл и Драгана Мирковић неким чудом сасвим лепо могу да прошетају руку под руку и да то никоме не падне тешко на желудац, напротив, осетићете већ после прве песме.

Невероватна блискост калифорнијског сурф рока и балканске музичке традиције, изломљени, али снажни ритмови и мелодије, емоције и носталгија спојиће се у јединственом жанру и објединити корене и зов далеких меридијана и показати вам да и на Дунаву, Сави и Морави може да се јаше на савршеном таласу.

Moussaka су Игор Митић (гитара), Пјер Живич (гитара), Давор Сопић (басс), Младен Радовановић (бубањ).

Музички програм „Showcase 2” ће бити одржан 2. септембра, у оквиру којег ће наступити Yugo блеја (warm up) у 21 час, Nataleé у 21.30 часова, Маниви у 22.20 часова, Ретроспектива и А.Н.Д.Р. у 23.10 часова и SevdahBABY  у 24.00 часа.

Музички програм „Showcase 3” ће бити одржан 3. септембра у оквиру којег ће наступити Јана Вуковић у 21 час, Ива Лоренс у 22 часа, Ата у 23 часа, Galatheia у 23.45 и Там у 00.30 часова.

Погледајте цео музички програм у оквиру отварања Калеидоскопа културе који ће бити одржан од 1. до 4. септембра у Дистрикту.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

 

Ознаке:

Датум

01. Септембар 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 23:55

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X